Een houten schuur met overkapping kopen

Wil jij een houten schuur met overkapping kopen? Goed idee. Je kunt zo niet alleen optimaal gebruik maken van de extra opslagruimte in de schuur. Je hebt dankzij de overkapping ook nog een extra plek om droog te zitten als het regent. Geen wonder dus dat zoveel mensen kiezen voor een schuur met overkapping. Er zijn echter wel een aantal zaken om op te letten als je de aankoop gaat voltooien. 

Geïmpregneerd hout

houten schuur met overkapping kopen

Als je dan toch kiest voor hout, kies dan voor het beste hout. Het beste hout is geïmpregneerd. Dat wil zeggen: het is op een bepaalde manier bewerkt met koper en andere chemische stoffen waardoor het extra lang meegaat. Hout impregneren zorgt ervoor dat het een stuk minder vatbaar is voor schimmels en rot. Ook insecten vinden het hout ineens een stuk minder interessant dus je hoeft niet bang te zijn voor houtworm. Hout impregneren is de beste oplossing om te zorgen dat die schuur lang mee gaat. 

Afmetingen

Let daarnaast goed op de afmetingen. We hebben al snel de neiging om een tuin groter in te schatten dan het daadwerkelijk is. Pak daarom een meetlint en bekijk nauwkeurig de beschikbare ruimte in je tuin. Besluit hoeveel ervan je op wil geven voor je schuur en hoe ver de overkapping uit mag steken.