Pampasgras

Pampasgras is een grassoort die voornamelijk te vinden is in Zuid-Amerika, op de grote grasvlaktes. Deze vlaktes worden ook wel pampa’s genoemd, vandaar de benaming van dit gras. Met de mooie veerpluimen zal dit gras een onuitwisbare indruk maken in je tuin.

Onderhoud en bloeiperiode

Als je op de juiste manier omgaat met dit gras, kun je er jarenlang van genieten. Het is belangrijk dat je ze pas gaat snoeien als de winter voorbij is, omdat ze een strenge winter moeilijk kunnen verdragen. Je kunt ze wel bij elkaar binden als de bladeren voor de winter al wat geler zijn geworden. In september laat dit gras haar mooiste kant zien, de veerpluimen zullen dan verschijnen en sierlijk over de pot hangen.

Cortaderia sel. Pumila

Standplaats

Dit gras houdt van de zon en wil graag wat ruimte hebben. Plant het pampasgras dus niet tussen andere planten, maar geef het de ruimte. In de winter kun je het gras beschermen door de pol af te dekken met gevallen bladeren.

Een mooie aanwinst

Al met al is dit gras voor iedere tuin een mooie aanwinst, dus ga naar je plaatselijke tuinspecialist en vraag naar dit gras. Je zult zien dat je er geen spijt van krijgt.