Wil je taxichauffeur worden?

Wil je graag taxichauffeur worden? Dan heb je hier een taxipas voor nodig. Om deze pas te halen, moet je het chauffeursdiploma taxi halen. Dit kan bij Verkeersschool Wesseldijk. Bij ons werken vakkundige docenten die jou klaarstomen voor dit veelzijdige beroep. Als taxichauffeur kun je werken wanneer het jou uitkomt. Dit kan overdag of ’s avonds zijn en in het weekend of door de week. Je kunt als zzp’er aan de slag, maar ook voor een taxibedrijf werken.

Taxichauffeur worden

Hoe kun je taxichauffeur worden?

Je kunt taxichauffeur worden door hier een opleiding voor te volgen. Dit kan bij onze rijschool. Je kunt deze opleiding volgen als je in het bezit bent van een rijbewijs B en een Verklaring Omtrent het Gedrag. Verder moet je een medische keuring ondergaan. De keuring moet worden goedgekeurd. Daarnaast dien je te beschikken over een IVW-chauffeursnummer. Dit nummer is verplicht voor mensen die op een taxi willen rijden en voor chauffeurs die na 1 juli 2001 zijn begonnen met taxivervoer.

Stop

Wat houdt een taxiopleiding in?

De taxiopleiding bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen. Je kunt dan een taxidiploma behalen. De opleiding begint met uitvoerige theorielessen die worden afgesloten met een theorie-examen. Als je dit examen hebt gehaald, wordt bekeken hoeveel praktijklessen je nodig hebt om het examen goed af te leggen. De opleiding heeft een hoog slagingspercentage en is dan ook van een goede kwaliteit. Voor je het weet zit jij dus achter het stuur van een taxi.

Taxirijbewijs halen?

Wil jij je taxirijbewijs halen bij Verkeersschool Wesseldijk? Dan kan dit bij een van onze vestigingen in Gelderland. Je vindt ons in Arnhem, Ede, Nijmegen en Tiel. Er is dus altijd wel een opleidingslocatie bij jou in de buurt. Voor meer informatie over de opleiding kun je altijd even contact met ons opnemen.